28 april 2019 • Website update • Dutch Warriors in 2019: passief

Airsoft

Airsoft is een schietsport waarbij gebruik wordt gemaakt van apparaten (luchtdrukwapens) die kleine biologisch afbreekbare balletjes, zogenaamde BB's, afschieten. De sport is het best te omschrijven als paintball waarbij gebruik wordt gemaakt van realistisch wapentuig (vaak 1 op 1 replica's).

Airsoft kent een rijke historie die teruggaat tot 1970. In de jaren '90 is de sport vanuit Amerika overgewaaid naar Europa en inmiddels is airsoft sinds januari 2013 ook mogelijk in Nederland. Nederland is daarmee een van de laatste Europese landen die de sport legaliseert.

Airsoft divisie

Binnen Dutch Warriors zijn er diverse leden welke lid zijn van de NABV en regelmatig airsoft spelen. Airsoft beoefenen in Nederland is alleen toegestaan indien je als speler lid bent van de NABV. Meer informatie over de NABV kun je vinden op de pagina over de NABV.

Met enige regelmaat organiseren we ook privé evenementen. Hier kun je als 'newbie' kennis maken met de airsoftsport zonder lid te worden van de NABV. In deze gevallen kun je tot 2x meespelen als introducé om zo te bepalen of je lid wil worden van de NABV.